بامبو bamboo

ظروف چوبی بامبو چگونه تولید می شوند ؟

ظروف چوبی بامبو چگونه تولید می شوند ؟ هرآنچه راجع لوازم چوبی بامبو باید بدانید.

 

ظروف چوبی بامبو ، جمله ای بارها نام آنرا شنیده اید و شاید هم استفاده از آنرا تجربه کرده اید . اما شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که با وجودی که گیاهان بامبو بصورت ساقه های کم قطر و دراز هستند ولی چگونه صفحات بزرگی از آنها شبیه MDF وجود دارند؟

و به شکلی در ساخت کف پوش ها ، میز و صندلی ، ظروف آشپزخانه و حتی کابینت سازی استفاده می شوند .

در این مقاله که اختصاصا توسط کارشناسان سایت پایاعمده تدوین شده است . در خصوص فرایندهای تولید ورق های جنس چوب بامبو مطالب مفیدی آورده شده است.

 

ظروف چوبی بامبو
مصنوعات چوبی تولید شده با چوب بامبو
بامبو یک گیاه پایدار و تجدید پذیر بومی مزارع مرطوب و گرمسیری است و دارای خواص بی نظیری بوده که به سبب آن سهم بزرگی از بازار صنایع چوبی بخصوص در اروپا را به خود اختصاص داده است.
گیاه بامبو انواع مختلفی دارد که بهترین آن از نظر صنایع چوبی با نام Phyllostachys Edulis  معروف است که در مزارع گرمسیر و مرطوب چین بصورت انبوه تولید  می گردد. این نوع بامبو ، سخت ترین و بزرگترین نوع این گیاه است که کیفیت و خواص خارق العاده ای دارد.

 

ظروف جوبی بامبو در ابتدا ساقه درخت بوده اند
بامبو گیاهی تجدیدپذیر با منبعی نامحدود است .
این نوع گیاه بامبو می تواند با سرعت رشد باورنکردنی طی چند ماه به بلوغ و رشد نهایی برسد .
در این وضعیت قطر ساقه گیاه به حدود 10 سانتی متر و قد آن به حدود 20 متر می رسد . و از اینجا به بعد رشد بیشترآن متوقف می شود . با رسیدن به این مرحله حدود 3 الی 4 سال گیاه به حال خود رها شده تا الیاف آن از نظراستحکام و چگالی به حداکثر مقدار برسد.
بعد از طی این مدت ساقه های بامبو را برداشت می کنند و مجددا از قسمت جدا شده ساقه جدیدی بصورت خودرو رشد کرده و بالا می رود .
باید دقت داشت که فرایند 3 الی 4 ساله بلوغ کامل بامبو برای سایر درختان متداول مثل گردو یا راش می تواند بین 50 الی 100 سال زمان طی نماید. لذا شاغلین این حوزه ، منبع بی پایان تجدیدپذیری در اختیار دارند که سودآوری بسیار بالایی دارد.
برای تولید پنل های بامبو در ابتدا ساقه های بامبو به کمک دستگاه های خاص برش زنی به نوارهایی با عرض حدود 10 سانتی متر و طول 1 متر بریده می شود.
در مرحله 2 تخته های بامبو هنوز از نظر شکل و ساختار بسیار نامنظم هستند. برای از برداشتن لایه بیرونی سبز رنگ و گره های داخلی آنها ، برش هایی خاص دیگری زده شده و نوارها یکنواخت و یک شکل می گردند.

 

برش کاری الیاف بامبو
برش کاری و سایز کردن الیاف بامبو
مرحله 3 در اصطلاح پخت الیاف بامبو نامیده می شود . که برای محافظت از بامبو در برابر حملات حشرات موذی یا باکتری وقارچ ها ، نوار های بامبو را به مدت 7 ساعت داخل مخازن کوره ای حاوی پراکسید هیدروژن تحت دما و فشار معین قرار داده می شوند.
این پروسه مزیت دیگری دارد که نوارها را سفید می کند و باعث ایجاد یکنواختی طبیعی رنگ می شود.
مرحله 4 ثتبیت رنگ نام دارد که نوارهای بامبو برای چند ساعت در مخزن فشار قوی کربنزه می شوند. ترکیبی از گرما و فشار و زمان  به نوارها  یک رنگ قهوه ای کاراملی زیبا می بخشد.  و با تغییر پارامترهای این پروسه می توان رنگ های تیره تر شبیه قهوه ای شکلاتی بدست آورد.
هنوز چند مرحله تا اتمام کار و آماره شدن ورق های بامبو و در نهایت تولید مصنوغات چوبی بخصوص ظروف چوبی بامبو باقیمنده که در ادامه مطلب به آن خواهیم پرداخت.

 

خشک کردن الیاف بامبو
خشک کردن و رنگ دادن به ورقه های بامبو
در مرحله 5 نوارهای بامبو در کوره های مخصوص دیگری به مدت 5 روز و دمای حدود 200 درجه سانتی گراد خشک می شوند.  تا رطوبت باقی مانده در مرحله نهایی در حدود 8 درصد باقی بماند .
درنهایت نوارهای بامبو را بصورت عرضی یا تیغه ای کنار هم قرار داده و با یک چسب پایه آب به هم وصل کرده و زیر دستگاه پرس تبدیل به صفحات یکپارچه ولی خشن تبدیل می کنند.
در این مرحله به کمک دستگاه های برش اتوماتیک سایز نهایی ورق از نظر طول و عرض و به خصوص ضخامت سایز می شوند.  و درنهایت بوسیله دستگاه سمباده زنی اتوماتیک ، ورقه ها صاف و صیقلی گردیده و آماده بسته بندی و انبارش می شوند.

 

برش کاری ورق بامبو جهت تولید ظروف چوبی
پرس و سایز و صیقلی کردن صفحات بامبو
باید در نظر داشت که میتوان ورقه های بامبو را بصورت چند لایه ( 2 تا 5 لایه ) تولید کرد . که بدیهی است هرچه تعداد لایه ها بیشتر شود ورقه استحکام بیشتر ، پایداری بالاتر و از مقاوت به پیچش بهتری برخوردار خواهد شد.
در آخر در کارگاه های نجاری ورقه ها تبدیل به مصنوعات چوبی زیبا و بادوامی مانند  یا بشقاب چوبی یا سینی چوبی پذیرایی می شوند.

 

 

مزایای استفاده از ظروف چوبی بامبو

  • مقاوم در مقابل تغییرات حرارتی و رطوبتی

  • آنتی استاتیک ( مقاوم در برابر الکتریسته ساکن)

  • آنتی آلرژیک ( مناسب ظروف صنایع غذایی)

  • مقاوم دربرابر آسیب توسط حشرات موذی ( بدلیل عدم وجود صمغ یا مواد مورد علاقه حشرات در بافت گیاه)

  • مقرون به صرفه

  • منبع تجدید پذیر و سازگار با محیط زیست

  • رنگ طبیعی و گرم آرامش بخش

  • پایداری بالا در مقابل تغییر شکل و پوسته شدن

 

برای مشاهده فروشگاه ظروف چوبی پایاعمده می توانید به ادرس سایت به نشانی ir99.ir  مراجعه و در قسمت جستجو کلمه بامبو را سرچ نمایید.

 

 

 

X